21. jul. 2008
Uddannelse i Nano-Science
Nano-science er det nye årtusindes videnskab. Uddannelsen blev oprettet på Københavns Universitet i 2002 og området er udpeget som en af Danmarks vigtigste forskningsfelter, hvilket også afspejles af at flere af Danmarks største virksomheder er meget interesserede i nanoteknologernes arbejde. For det er i høj grad indenfor nanoteknologien at de banebrydende opdagelser gøres.
Det særlige ved nano-science er ikke bare, at dette forskningsfelt gør det muligt at arbejde med jordens grundelementer på nanoskala. Det er ligeså afgørende, at den arbejder på tværs af alle de kendte videnskaber - nanoteknologi er fysik, biologi, kemi, geologi og medicin smidt i en stor gryde og rørt godt sammen.
Uddannelse med perspektiv
Det er i dette tværfaglige felt, set under en enorm lup, at nanoteknologiens store opdagelser gøres. Kigger man lidt i krystalkuglen er det store perspektiver, der tegner sig for hvad nanoteknologi kan bidrage med i fremtiden:
F.eks:
Sundhed
Mere effektiv kræftbehandling eller minirobotter, der kan smutte ind skrælle fedtet af kranspulsåren.
Syntetisk biologi handler om at kunne kontrollere byggestenene i vores omgivelser. I dag kan vi kun observere den perfekte orden, naturen er indrettet efter, men vi kan ikke efterligne den. Når vi kan det, vil vi kunne styre og manipulere med naturen på molekylært niveau i næsten alle tænkelige sammenhænge. Vi vil eksempelvis kunne kode molekylerne i medicin, så medicinen ikke bare bliver sendt ind i kroppen i et molekylært kaos, men selv finder frem til sygdommens kerne og melder tilbage via en slags indbygget radioudstyr, hvornår den har nået bestemmelsesstedet, og hvor effektivt den bekæmper sygdommen.
Udviske grænsen mellem biologi og mekanik ved at udvikle langt mere naturlige, kunstige kropsdele til folk, der har været ude for en ulykke og har ødelagt eller mistet lemmer. Måske endda naturlige organer af kroppens egne celler.
I fremtiden vil det ikke være nødvendigt at gå til lægen for at få stillet en diagnose. Nanopartikler kan fungere som små detektiver i kroppen, der finder bakterier og kræftceller i meget små mængder. Partiklerne klæber sig fast til de farlige organismer og celler og udsender derpå et signal, der kan ses i et mikroskop. På den måde kan man tidligt opdage og behandle sygdomme. Et firma i USA har udviklet nanopartikler, der kan spore prostatakræft hos mænd, og teknikken vil også kunne bruges til at undersøge for andre kræftsygdomme, Alzheimers og HIV.
Nanokapsler, der leverer medicin direkte til de steder i kroppen, hvor der er brug for det.
Bittesmå nanorobotter vil kunne udføre kritiske hjerneoperationer.
Ny elektronik, der kan give blinde og døve deres syns- og høresanser igen
24. jun. 2008
Hvad bestemmer lederskab idag?
The Leadership DNA Conference 2008 hos The Coaching CompanyHar succesfulde ledere en bestemt DNA?
Deltag i The Leadership DNA Survey 2008 her
Med baggrund i The Leadership DNA Survey 2008 har vi fornøjelsen at invitere dig til årets Leadership DNA Conference, hvor vi vil præsentere resultatet af undersøgelsen. Du kan glæde dig til et spændende program, hvor hovedtalerne er David Rock, der via satellit fra Sydney vil fortælle om The neuroscience of leadership, og Jesper Elling, der vil fortælle om Business Re-thinking - vejen til forretningsmæssige gennembrud.
På konferencen deltager Karin Verland fra Pfizer, Alfred Josefsen fra Irma og Lisbeth Lollike fra Personalestyrelsen i et lederpanel, hvor de vil fortælle om deres syn på succesfuldt lederskab og svare på spørgsmål fra salen.
Selve konferencen slutter kl. 15.30, hvorefter der vil være mulighed for at netværke med de andre deltagere og stille spørgsmål til indlægsholdere og paneldeltagere.
Program:
9.00: Indregistrering og let morgenbord med brød, kaffe og the.
9.30 Velkomst og opvarmning v/CEO Pia Porse Wett Jørgensen, The Coaching Company
9.40 The Leadership DNA Survey 2008. v/Ulrik Larsen, Enalyzer, og Professor Henrik Holt Larsen, CBS.
Ulrik vil gennemgå analysens resultater og trække de vigtigste konklusioner ud. Efterfølgende vil Henrik Holt Larsen kommentere analysens resultater. Indlægget med Henrik er en optagelse, da han ikke har mulighed for at være fysisk til stede på dagen.
10.30 Refleksionsøvelse – drøftelse af analyseresultaterne
10.45 Pause
11.00 Business Re-thinking – vejen til forretningsmæssige gennembrud v/President Jesper Elling, The Coaching Company.
Virkeligheden er noget, der skabes af store ledere. Virkeligheden er ikke noget, der ”er”. Den eneste eksistensberettigelse, vi har som top- og mellemledere er, hvis vi kan påvirke virkeligheden i positiv retning. Og vi kan udrette dramatisk mere, end man umiddelbart skulle tro via optimal ”Business Leadership”.
11.30 Coloplast + 25% impact of leadership v/HR Director GRD Sys Boe Monefeldt, Coloplast A/S
En kæmpe organisationsforandring må naturligvis give en midlertidig nedgang i performance eller hvad? Hør, hvordan Coloplast med Coaching Baseret Ledelse® omgående skabte resultatmæssig acceleration i forbindelse med den største organisationsforandring i virksomhedens historie.
12.00 Frokostbuffet
13.00 “The neuroscience of leadership” v/CEO David Rock, Results Coaching Systems.
David er medgrundlægger af The NeuroLeadership Institute, der har til formål at hjælpe organisationer med at finde og udvikle deres fulde potentiale gennem en bedre forståelse af, hvordan den menneskelige hjerne fungerer.
13.30 Refleksionsøvelse – drøftelse af The neuroscience of Leadership
13.45 Pause
14.00 Paneldebat Karin Verland, Pfizer
Alfred Josephsen, Irma
Lisbeth Lollike, Personalestyrelsen
Disse tre succesfulde ledere har deltaget i den kvalitative del af The Leadership DNA Survey 2008 – og her vil de uddybe deres svar. Du får mulighed for at stille spørgsmål til panelet omkring Leadership.
15.00 Evaluering af dagen
15.10 En lidt anderledes afslutning
15.30 Networking
16.00 Tak for i dag
Praktiske oplysninger
Dato Onsdag 17. september 2008
Tid Kl. 09.00-16.00
Sted Comwell Borupgaard, Nørrevej 80, 3070 Snekkersten
Pris Kr. 1.495,- ex. moms for alle der har udfyldt The Leadership DNA Survey 2008.
Normalpris er Kr. 1.995,- ex. moms.
Prisen inkluderer deltagelse på konferencen og fuld forplejning.
20. apr. 2008
Kapacitetsudvikling
Kampen om de højtuddannede IT-medarbejdere er blevet intensiveret.
Som IT-virksomhed er man derfor nødt til at værne om den enkelte medarbejders udvikling - og kunne kommunikere dette til omverdenen.
Man kan benytte et hav af værktøjer bl.a. coaching og Balanced Scorecards.
Balanced Scorecard tager udgangspunkt i den simple antagelse, at det er virksomhedens overordnede mål at skabe værdi på langt sigt, og at kortsigtede finansielle betragtninger derfor må suppleres af andre hensyn. Det kan for eksempel være kunders tilfredshed og loyalitet, medarbejdernes kompetencer, fornyelse af virksomhedens produktportefølje.
Den grundlæggende idé i Balanced Scorecard er, at organisationens strategi skal omsættes til begreber, der er let forståelige og handlingsrettede. Dette værktøj inddeler opbygningen af et Balanced Scorecard i fire trin.
Værktøjet henvender sig til de personer, der skal i gang med at opbygge et Balanced Scorecard for første gang. Man kan her henvise til en bog af Robert S. Kaplan og David P. Norton.
Endelig kan man kontakte The Balanced Scorecard Institutes website er en helt central og stærkt anbefalelsesværdig kilde til viden og information for den, der arbejder med scorecards i længere tid. Instituttets fokus er på de behovene hos den leder, der er involveret i at implementere strategiske planer og forbedring af strategisk performance.
Et andet virkemiddel er coaching. Coaching er overordnet set en strategi, der har til formål at omdanne de skjulte potentialer hos den, der coaches, til aktive ressourcer. En organisations virkelighed er i dag så kompleks, at det ikke er muligt på forhånd at angive instrukser til håndtering af alle situationer. Læs her, hvordan coaching kan fungere som hjælp til selvhjælp og som bidrag til selvregulering.
En efterhånden klassisk konflikt i virksomheder og organisationer med et højt fagligt niveau er, at faglighed og kollegial respekt ikke altid giver ledelsesmæssig kompetence. Læs her et eksempel på, at det kan være nødvendigt at anvende en professionel ekstern coach for at hjælpe en fagligt dygtig medarvejder på plads som leder.
For coachen har den coachedes dagsorden altid førsteprioritet - den er faktisk den eneste dagsorden. For lederen er der derimod altid en dagsorden, der er højere end medarbejderens, nemlig kundernes, direktionens og investorernes. Læs her om, hvad lederens forpligtelser betyder for hans/hendes mulighed for at påtage sig coachens rolle.
I udsendelsesrækken Oles sommerskole diskuterer filosofiprofessor Ole Fogh Kirkeby(CBS) ledelsesaktuelle temaer med indbudte gæster. I denne udsendelse er temaet coaching. Er coaching kapitalens redskab til at få medarbejderne til at yde endnu mere, eller er der tale om selvudvikling til gavn for alle parter?
Endelig skal nævnes mentorskab - en udviklingskontrakt mellem en "guru" og en "disipel". Trods individuelle og situationafhængige forskelle kan det være godt at formulere en decideret samarbejdsaftale mellem mentor og mentee forud for processens begyndelse. Læs her for at finde retningslinier til udarbejdelsen af samarbejdsaftalen for et mentorskab.
Etiketter:
Balanceret_udvikling_2008_1
10. jan. 2008
Nano Videnbank
Forestil dig en fjeder dannet af et såkaldt ”smart materiale”, som husker udgangsstrukturen i tilfælde af deformationer. Ved svag opvarmning vil fjederen skabe udgangsstrukturen igen, ligegyldig hvor udstrakt og bøjet den er blevet. Eller forestil dig et plastiklignende produkt (polymer), som er stift, men ved svag opvarmning bliver blødt og bøjeligt.
Disse smarte materialer er nu blevet mulige at fremstille til fornuftige priser. Derfor vises her er en kort fantastisk video, som illustrerer nogle af egenskaberne ved disse såkaldte smarte materialer.
Disse smarte materialer er nu blevet mulige at fremstille til fornuftige priser. Derfor vises her er en kort fantastisk video, som illustrerer nogle af egenskaberne ved disse såkaldte smarte materialer.
Abonner på:
Opslag (Atom)